Výhody a využití solárního osvětlení

Solární osvětlení je průlomovou technologií. nákladově jsou velmi efektivní a využití mají jak pro vnitřní tak i pro venkovní osvětlení.  

Jak funguje sluneční záření? 

Jak bylo naznačeno, hlavní princip solárního osvětlení je velmi jednoduchý. Toto osvětlení shromažďuje sluneční energii a přeměňuje jí na osvětlení a to prostřednictvím technologie zvané fotovoltaický efekt, který se používá u solárního panelu. Tento proces shromažďuje sluneční energii po celý den a ukládá jí do dobíjecí gelové baterie. Nashromážděnou energii pak lze využít později při stmívání, kdy není přirozené denní světlo. 

 

Solární osvětlení zde instalovat kdekoliv a navíc toto osvětlení má úžasné přínosy pro životní prostředí. Tento typ osvětlení také zlepšuje "zelený kredit" vlastníka budovy a složí jako skvělý prodejní bod pro přilákání a udržení nájemců. 

Výhody solárního osvětlení

Je šetrné k životnímu prostředí - používání solárních světel hraje roli při snižování globální uhlíkové stopy, která je v dnešní době diskutovaným tématem. Uhlíková stopa vzniká z neobnovitelných zdrojů energie a jelikož solární LED světla využívají technologii, která je obnovitelná, snižují tak problémy způsobené vyčerpáváním zdrojů naší planety. 

Neomezená energie - ať už používáte solární osvětlení na zahradě, nebo solární lampu uprostřed Vašeho obývacího pokoje využíváte neomezený zdroj, který je sám o sově nevyčerpatelný. Dokud žijete na místě, kde je sluneční světlo, není důvod, proč nemůžete využívat solární světla a vyrábět z nich energii zcela zdarma.

Efektivita nákladů - největší výhodou solárního osvětlení je jeho cena. I když obvykle má vyšší počáteční náklady, tak se solární světla časem zaplatí zcela samy. Nespotřebovávají totiž žádnou elektřinu, ale sluneční světlo. 

Malá údržba - solární světla vyžadují pouze několik kontrol a čištění v průběhu roku. Pro zajištění jejich dlouhé životnosti nemusíte dělat nic jiného. 

Široká škála stylů - existuje mnoho stylů, tvarů, velikostí a typů solárního osvětlení. Všechny byly navrženy tak, aby působily vizuálně esteticky. Existují tisíce produktů, které mohou odpovídat vašemu stylu a potřebám. 

Vyberte si svůj styl zde.